- Info over REL wedstrijdtenue. Klik hier
- De volgende Ouwelullenavond is op dinsdag 1 december 2020

- Klik hier voor agenda van het seizoen 2020-2021

Etten-Leur dd29-09-2020

Beste Rel-leden, oud-leden, ereleden, vrijwilligers en een ieder die REL een warm hart toedraagt,

In navolging van de maatregelen welke door het kabinet zijn uitgeroepen, hebben we vandaag overleg gehad hoe nu verder…

De volgende maatregelen zijn genomen of opgelegd:

•             Het clubhuis is en blijft tot nader order dicht. Dit geldt voor trainingsavonden als ook wedstrijddagen.

•             De kleedkamers zijn gesloten*.

•             Ouders/verzorgers mogen niet op het terrein tijdens trainingsavonden.

•             Begeleiders/trainers/coaches/bestuursleden die absoluut noodzakelijke zaken dienen te regelen, mogen het terrein op.

•             Het toilet in de kleedkamers zijn open.

•             Omgekleed op de club aankomen.

•             Eigen drinkfles/bidon meenemen.

•             Na trainingen en wedstrijden niet blijven hangen maar direct naar huis toe.

•             Vervoer uitwedstrijden? Zie richtlijnen RIVM **

* Conform het protocol zoals hieronder vermeld in stuk “sportkantines gesloten” zou de kleedkamer open mogen, echter aangezien daar de corona-regels mbt afstand etc… gelden kunnen wij hier niet aan voldoen en dus moeten besluiten de kleedkamers gesloten te houden.

**Richtlijnen RIVM

Wel of geen mondkapje in de auto ?

Of u wel of geen niet-medisch mondkapje draagt in de auto hangt af van de situatie:

-              Wel een mondkapje: u zit met mensen in de auto uit een ander huishouden.

-              Geen mondkapje: u zit in de auto met mensen uit hetzelfde huishouden.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Bijgevoegd hieronder de communicatie zoals deze door Rugby Nederland vandaag met ons gedeeld is…

Als er veranderingen in de situatie plaats vindt, zullen we dit weer met jullie delen, tot die tijd moeten we helaas deze regels naleven.

Namens het bestuur,

Thierry Bayle

Voorzitter REL


Communicatie Rugby Nederland

DE SPORT BLIJFT OPEN, DE COMPETITIE DRAAIT DOOR,

MAAR ZONDER PUBLIEK EN KANTINES GAAN DICHT

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze nodig zijn om de exponentiële stijging van de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De maatregelen zijn erop gericht de verspreiding van het virus over 3 weken beduidend kleiner te laten zijn. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland waar de sport zo’n belangrijk onderdeel van is.

Ondanks deze aangescherpte maatregelen is er veel aandacht voor de sport in de persconferentie van maandag 28 september jongstleden. In overleg met de NOC*NSF zijn de aangescherpte maatregelen uitgewerkt en dit betreft voor onze sport vooralsnog, in grote lijnen het volgende:

•             De sport, en daarmee de competitie, gaat door

GTBM

•             Geen publiek toegestaan

•             Sportkantines gesloten

•             Ondersteuning rugbyclubs

De sport, en daarmee de competitie, gaat door.

Het beoefenen van de sport mag, en alles wat je daarbij nodig hebt, ook! Vanuit Rugby Nederland volgen wij zoveel mogelijk de richtlijnen van de RIVM en de NOC*NSF. Uit het overleg met NOC*NSF kwam naar voren dat er geen dringende redenen zijn om centraal wedstrijden af te gelasten.

!            Er werd eerder gespeculeerd over reisbeperkingen voor teams/spelers. Wij willen graag benadrukken dat deze er niet zijn binnen ons land.

Dit betekent dat ook de GTBM-wedstrijden door kunnen gaan op voorwaarde dat thuisspelende en bezoekende clubs aan de geldende beperkingen kunnen voldoen, waaronder het alleen toelaten van strikt noodzakelijke begeleiding en een verbod op toeschouwers. Als verenigingen in onderling overleg tot de conclusie komen dat de speelomg¬eving voldoende veilig is en alle partijen zich hierbij voldoende comfortabel voelen, kunnen deze wedstrijden doorgang vinden.

Geen publiek toegestaan.

Vanaf 29 september 18.00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.

Dit verbod geldt voor alle soorten sportwedstrijden, en alle soorten publiek. Ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

•             Wanneer sporters klaar zijn met hun wedstrijd vallen zij onder toeschouwers/publiek. Wanneer de betreffende wedstrijd onderdeel is van een officieel toernooi, en de sporters nadat ze het veld aflopen weer in actie moeten komen, dan behoort dit bij de normale sportbeoefening en dan is het wél toegestaan.

Sportkantines gesloten.

Vanaf 29 september 18.00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

Om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen, is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.

!           In het landelijk protocol is te lezen dat de kleedkamers en toiletvoorzieningen gebruikt mogen worden.

Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. En om diezelfde reden heeft Rugby Nederland reeds gecommuniceerd dat het topsport, het Regio Rugby en de Girls Rugby Festivals opgeschort wordt, en enkel met oog op de komende interlands het seniorenprogramma zeer minimaal en aangepast doorgang vindt. De focus nu ligt op de landelijke competitie en op de gezondheid van de clubs.

Ondersteuning rugbyclubs.

Met het wegvallen van inkomsten uit publiek en kantines zullen sportverenigingen veelal niet in staat zijn zonder verlies te werken. De NOC*NSF is met de overheid in gesprek over de benodigde compensatie. Zij zullen gaan in overleg of het derde steunpakket voldoende zal zijn, of dat er extra steun nodig is. Wij zullen hier zo snel als dit toelaat met de rugbyclubs over communiceren.

Verder…

Op de website van de Rijksoverheid zijn heel veel antwoorden te vinden op reeds gestelde vragen. Deze kun je hier vinden. Ook geldt te allen tijde het landelijke sportprotocol van de NOC*NSF, die is hier te vinden is.

Staat uw antwoord hier niet bij, schroom dan niet en mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zijn heel blij te zien dat rugbyclubs hun verantwoordelijkheid nemen en er initiatieven worden genomen om de grote groepen te beperken waar mogelijk. We zien dat trainingen worden verspreid over de hele week en dat driekwarters en voorwaartsen zelfs op sommige clubs gescheiden trainen. Ook zien we dat online-trainingen vanuit huis worden aangeboden zoals wedstrijdanalyses. Wij willen jullie hiervoor danken.

Namens heel Rugby Nederland danken wij u voor uw begrip,